Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Монфис пред БНР: Избрах да играя дефанзивно, защото знаех какво може Феликс

Гаел Монфис защити титлата си в Ротердам.
Снимка: Ройтерс



Двукратният вече победител от тенис турнира в Ротердам Гаел Монфис дойде сравнително бързо на шампионската си пресконференция в зала „Ахой“.

Въпреки големият журналистически интерес французинът беше любезен да отговори на два въпроса на пратеника на Българското национално радио.

 „Реших да играя по-дефанзивно, защото знаех какво може Феликс. Той е много агресивен тенисист. Бях впечатлен от мощта на ударите му и физическите му качества. Мисля, че успях да се справя със задачата, представих се добре и на ретур“, отговори той на въпроса каква е била тактиката му във финала срещу Оже-Алиасим.

Монфис похвали съперника си и му предрече голямо бъдеще. Призна, че при поздрава помежду им на мрежата му е казал, че го чакат много титли и спечелени финали.

На въпроса ми дали след двете поредни титли (в Монпелие и Ротердам) се бори за „хеттрик“ Гаел се засмя и каза:

„Не мисля за това. Гледам да се задържа в топ 10 на световната ранглиста и ще се опитам да се класирам на финал от сериите Мастърс 1000, а защо не и да го спечеля“

33-годишният парижанин призна, че мечтата му е да спечели титла от Големия шлем и се надява това най-сетне да се случи този сезон. За него най-важното остава да бъде здрав.

Гаел Монфис говори пред медиите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!