Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обжалват доживотната присъда на убиеца от Сотиря

Снимка: Стоян Радев

Доживотната присъда без право на замяна, която Сливенския окръжен съд постанови на Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря за убийството 7-годишната Кристин е обжалвана пред  Бургаския апелативен съд. Това потвърди служебният му защитник адвокат Дойчин Дойчев и коментира за БНР, че това е станало „по искане на клиента.“ Обжалването стана повод роднините на убитото дете днес от 17.00 часа да организират гражданско бдение за недопускане промяна в присъдата на убиеца. 

Бабата на убитото дете Милка Георгиева обяви, че целта им е да не се допусне следващата  съдебна инстанция да отмени постановената от Сливенския окръжен съд доживотна присъда без право на замяна.

"Искаме справедливост. Искаме доживотната присъда да остане. Искам никой да не обжалва. Искам той да си понесе наказанието – сурово и тежко."

Адвокатът на почерненото семейство Сиво Сивов каза, че не е запознат с мотивите за обжалването.

"След като ги получим ще разберем ще разберем какви са мотивите за обжалването на тази присъда, но аз съм убеден, че тази присъда ще бъде потвърдена."

Приятели и колеги на Милка Георгиева коментираха тази сутрин, че очакват да няма промяна в доживотната присъда на Мартин Трифонов.

"...Очаквам от съдиите да бъдат справедливи..."

"...Ще се вдигнем на протест, ако нещо му намалят..."

Гражданското недоволство ще бъде изразено от 17.00 часа на кръстовището „Розова градина.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна