Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОСК Левски и НСА ще почетат паметта на Апостола

Обединен спортен клуб Левски и Националната спортна академия "Весил Левски"  ще отбележат на 19 февруари 147-та годишнина от обесването на Апостола.

Събитието на ОСК Левски ще започне от 11 часа пред паметника големия българин  в парк "Герена". Там цветя ще положат европейските шампионки в борбата Миглена Селишка и Мими Христова, трикратният сребърен олимпийски медалист Александър Томов, голямата треньорка Нешка Робева, волейболната легенда Владимир Николов, "златното" момиче Любомира Казанова.

По време на церемонията ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе на тема "Ако Левски беше жив...". Литературното състезание се организира по инициатива на ОСК Левски, районна администрация "Подуяне" и дирекция "Спорт и младежки дейности" на Столична община. В конкурса се включиха деца от шестите и седмите класове на училища в район "Подуяне", като бяха отличени шест произведения.


В 11.00 часа ръководството и академичната общност на Национална спортна академия "Васил Левски" също ще почетат паметта на Апостола.

Поклонението ще е  в двора на Ректората на висшето спортно училище в Студентски град и ще се проведе в присъствието на  ученици от столичните училища и децата от 171-ва ЦДГ „Свобода“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна