Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева: Машинният вот ще затрудни много български граждани

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети Враца, където видя на място хода на строителството на двата завода за различни компоненти за автомобили от немски и турски инвеститори.
Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази очакване работната група, която заседава по Изборния кодекс, да отговори на редица проблемни въпроси, свързани с машинното гласуване. Според нея то ще затрудни много български граждани.

„Много от по-възрастните наши съграждани се притесняват от техниката. Младите хора, пък, работят спокойно на електронни устройства, само че те нямат търпението да изчакат. Това е най-малкият проблем. Представете си на едни местни избори с три-четири вида избори на една машина. Моето притеснение, примерно, е, че ако спре ток или можем ли да осигурим във всичките секции да има техници, които при определен кризисен момент да реагират. Надявам се дебатите в работната група да решат тези проблеми и да дадат отговори на тези въпроси и да излезем наистина с общоприети предложения“, заяви Караянчева по време на посещение във Враца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени