Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеоне: Победихме най-добрия отбор в света, Клоп чака "второто полувреме"

Клоп и Симеоне отложиха развръзката за реванша.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне не скри радостта си от победата с 1:0 над гостуващия Ливърпул в първия осминафинален мач от Шампионската лига по футбол снощи.

"Отборът ми изкова победата още по пътя към стадиона. Видях играчи, които вярваха. Видяхме красивата страна на футбола - отбор и фенове бяха заедно като юмрук. Победата ражда победи. Най-добрият начин да се чувстваш силен е като печелиш и точно това искахме да направим. Тази успех е много важен за целия клуб.

Ключовата дума от този двубой за нас е "спокойствие". Когато работиш здраво като отбор, в блок, можеш да постигнеш всичко.

За осем години тук не бях усещал толкова страхотна подкрепа от публиката от първата до последната минута. Беше много емоционално. Този мач не може да бъде оприличен като най-великия, защото не спечелихме трофей, но със сигурност няма да бъде забравен скоро.

Но това е само първата среща, най-добрият отбор в света дойде тук и ние го победихме. Ливърпул имаше своите шансове. Те са опасни, имат страхотни играчи по целия терен", заяви Симеоне.

Защитаващият титлата си Ливърпул загуби официален мач за първи път от два месеца след серия от 14 двубоя без поражение, като едва за втори път под ръководството на Юрген Клоп не успя да отправи точен удар в среща - другият подобен случай беше през октомври 2018 година при 0:1 срещу Наполи в Неапол също в Шапионската лига. Германският мениджър прие философски загубата.

"Допуснахме грешка в началото, която не трябваше да се получава, но се получи. Загубихме с 0:1 срещу отбор, който търсеше резултата с всички средства. Те щяха да бъдат доволни и на 0:0. Приемаме нещата и очакваме с нетърпение реванша.

Бяхме подготвени за това, което ни очаква. Бяхме наясно, че ще има много борба, бяхме наясно с атмосферата на стадиона. Много неща от играта ни ми харесаха. Контролът върху топката беше отличен, пресата ни също беше изключителна.

Единствено ни липсваше гола. Нямахме необходимата ефективност в последната третина на терена, но честно казано те се защитаваха с целия отбор. Отбраната им около наказателното поле беше невероятна, но и ние имахме своите шансове.

Те постигнаха желания резултат и са щастливи. Ние не сме доволни, но не виждам проблем в това поражение. Видях много щастливи лица от Атлетико и е нормално, защото те постигнаха голяма победа, но нищо не е свършило. Това е единственото нещо, което чувствам в момента.

Загубихме, но за мен това реално не е така. Изиграхме само първото полувреме от двата мача. Изоставаме с 0:1, но второто полувреме е на нашия стадион, където нещата ще бъдат напълно различни. Нашите фенове ще бъдат готови. Всички знаят силата на "Анфийлд" и на какво сме способни на наш терен", коментира Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна