Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люсиен Фавър: Важна беше бързата ни реакция след изравняването

Люсиен Фавър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавър беше много доволен от представянето на отбора при победата с 2:1 над гостуващия Пари Сен Жермен в първия осминафинал в Шампионската лига по футбол.

"Трябва да бъдем много, много позитивни след този мач. Всички се представиха много силно. Играчите се раздадоха, играха много добре, контролът върху топката беше на ниво.

Защитавахме се търпеливо. Имахме по-добрите положения през първото полувреме, но вкарахме два гола през второто. Допуснахме един ненужен между тях, но такива неща се случват. Важна беше бързата ни реакция след изравняването. Веднага след като стана 1:1, ние се хвърлихме напред с мисълта да реализираме второ попадение. И то се получи много, много красиво.

За нас ключово е да се отбраняваме добре, защото знаем, че винаги можем да намерим решение в нападение. Да се защитаваме умно и концентрирано, това е важното", заяви Фавър.

Той не пропусна да похвали и младия норвежки нападател Ерлинг Холанд, който отбеляза и двете попадения.

"Холанд помагаше, когато се защитавахме. Това също беше много важно. Той стоеше компактно и беше готов да взаимодейства със съотборниците си във всеки един момент. С него на терена ние получаваме много опции, защото той умее добре да пази топката. При втория му гол той получи отличен пас от Рейна, но неговото движение беше ключово, за да овладее подаването и да отиграе по този фантастичен начин", каза Фавър.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел заяви, че футболистите му са играли със страх при гостуването в Дортмунд.

Томас Тухел

"Чувствах, че играем с малко страх - страх, че можем да сгрешим. А трябваше да намерим решенията", коментира Тухел.

Специалистът смени схемата на игра от 4-4-2 на 3-4-3 за двубоя на стадион "Сигнал Идуна Парк", но не съжалява за решението си, въпреки загубата.

"Не съжалявам за нищо. Лесно е да бъдеш мениджър, когато не си. Когато гледаш мача отстрани и го анализираш след това, не е толкова трудно. Но аз трябва да вземам решения. Прецених, че това е най-добре и си нося отговорността. Никой не знае какво щеше да се случи, ако бяхме с друга тактическа постройка. Смятам, че триото в защита се справи добре, но срещу тях имаше класа, заяви Тухел, който е бивш наставник на Борусия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени