Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Направихме нещо страхотно само с българки

Иван Петков ликува след последната точка.
Снимка: ВК Марица-Пловдив

Направихме нещо страхотно, благодаря на всички в този клуб, който много обичам, заяви старши треньорът на женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) Иван Петков след вчерашната победа над руския Уралочка НТМК (Екатеринбург) с 3:2 гейма.

Двубоят в пловдивската зала „Колодрума" бе последен за „жълто-сините" в Шампионската лига, които отпаднаха нещастно след три победи и три загуби в групата.

„Нашият отбор изигра един добър мач. Искам да кажа на всичките момичета, на целия треньорски щаб, на целия клуб едно голямо благодаря! Аз обичам този клуб и това, което правим. Това, което направихме до момента, е нещо страхотно. Да, не продължаваме напред в Шампионската лига, но за да продължиш напред се иска и нещо друго. Ние имаме най-важното - един страхотен колектив изграден изцяло от български състезателки. За пореден път показахме, че не е правилно да се подценява толкова много женският волейбол в България", заяви след срещата Петков.

В другия мач от Група „Е" руският шампион Динамо (Москва) победи гостуващия френски шампион РК Кан (Кан) с 3:0 (25:22, 25:20, 25:22) и се класира за четвъртфиналите като първенец в групата с четири победи и 12 точки, оставяйки противника на втора позиция с три победи, девет точки и 12:12 гейма, но с малко по-добро точково съотношение от това на Марица. Уралочка остана на последното четвърто място с два успеха.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна