Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районната прокуратура в Разград разпореди проверка заради побой между деца

Снимка: архив

Районната прокуратура в Разград разпореди проверка по сигнала за битото 17-годишно момиче от Кубрат. За случая на насилие се разбра, след като в социалните мрежи беше публикуван клип, който показва как 13-годишно момче удря момичето в центъра на града. Видеото е заснето от приятел на насилника, също на 13 години.

Двете момчета са разпитани. От Прокуратурата уточняват, че побойникът се води на отчет в Детската педагогическа стая. Има възпитателна мярка по закона за борба с противообществените прояви, защото с други момчета счупил прозорците на училището. 17-годишната девойка-жертва на насилието, е била прегледана от лекар, каза Росица Калинова - ръководител на Дирекция "Социално подпомагане" в Кубрат:

"Няма видими последствия, но и резултатите не са излязли от прегледите, които тя е минала пред комисии лекарски. Вчера цял ден всички родители и всички деца бяха в полицията".

Екип от специалисти започва работа със семействата на девойката и двете момчета:

"Предстои да отворим случай за трите деца и след като проучим причините, да можем да заложим адекватни мерки за закрила в семейна среда".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна