Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Георгиева - VICTORIA филмира българската песен за Евровизия

Снимка: Филип Петков

Българската песен на Евровизия 2020 вече има и своето видео.
Тя ще бъде представена на 7 март. Официалната премиера ще се състои в ефира на БНТ 1, в съботното издание на предаването “Денят започва с Георги Любенов”. Специален гост в студиото ще бъде родният представител на конкурса в Ротердам Виктория Георгиева - VICTORIA, съобщиха от екипа.

Зрителите на Евровизия за първи път ще видят и официалното видео към песента. В работата по него се включи активно и самата Виктория, по чиято идея се реализира креативната концепция.

В творческия екип са режисьорът и сценарист Виктория Караколева, както и операторът Росен Савков, който е и продуцент на проекта от страна на Four Elementz.

“Идеята на видеото е да потопим зрителите в емоцията на песента. Тя е много лична за мен. Историята, която разказваме, е за трудностите през, които всички преминаваме и силата да продължиш напред”, споделя Виктория.

Видеото е заснето в един кадър или т.нар. “One shot” формат.

Екипът първо е измислил как ще реализира заснемането, а след това е разработена креативната концепция и хореографията.

Един от режисьорите, Виктория Караколева, е категорична, че ключовата роля на видеото е да улови емоцията и стила на артиста:
“Заснемането в един кадър позволява на зрителя да се чувства свързан и съпричастен с Виктория през цялото време. Чрез липсата на монтаж зрителите ще почувстват докрай емоцията, която тя влага в песента. Клипът показва нейния вътрешен свят - едно условно пространство, което ние визуализираме с природни и стихийни елементи, като правим аналогии с нейното вътрешно състояние.”

БНТ ще излъчи на живо от Ротердам тазгодишното издание на Евровизия.
Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12, 14 и 16 май и могат да се гледат пряко от 22 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна