Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работещите в БНР ще получат достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в националното радио ще бъдат увеличени, заяви генералният директор на БНР Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.

В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най- ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите дисбаланси в БНР. 

Балтаков обясни, че исканията и протестът на Радио Пловдив са справедливи и пое ангажимент екипът на медията никога повече да не изпада в подобна ситуация. Той заяви, че въпреки финансовия дефицит от 5,5 милиона лева, в БНР има възможност за вътрешно преструктуриране на финансите и увеличение на трудовите възнаграждения. 

За компенсиране на недостига ще се търсят възможности за увеличаване на рекламните и спонсорски приходи, както и преглед на всички разходи, но с изключение на Фонд работна заплата.

Регионалните радиостанции на БНР поддържат и подкрепят цялостната обществена мисия на националното радио, подчерта Андон Балтаков.

Според него в следващите три години БНР трябва да предостави на аудиторията независима и плуралистична програма, а работещите в радиото да получат достойно заплащане.

Той заяви, че никой не му е оказвал политически или икономически натиск, откакто е поел ръководството на БНР. Моите позиции са ясни категорични,  професионални, нямам нито политически, нито икономически багаж, заяви Балтаков в интервю за Радио Пловдив.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още от