Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на починалите от коронавируса в Китай надхвърли 2600 души

| обновено на 25.02.20 в 08:23
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Загиналите от новия коронавирус в Китай се увеличиха със 71 за последното денонощие, съобщи "Франс прес". Това е най-ниското нарастване за последните две седмици. Общо в азиатската страна, откъдето международната епидемия започна, починалите са 2663. Националната здравна комисия в Пекин съобщи и за 508 нови заразени. Няколко провинции в страната не са съобщавали за нови случаи през последните дни. 

Според Световната здравна организация заболяването е преминало пика си в Китай, но нараства с големи темпове в други страни. 

Южна Корея, която през последните дни активира сериозни мерки срещу заболяването, обяви за 60 нови заразени, с което общият им брой в страната достигна 893. Там е най-голямата отчетена заболяваемост извън Китай. Общият брой на починалите е 8.

Правителството реши на 23 февруари да отложи началото на учебната година с една седмица, до 9 март.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ препоръча на американците да избягват пътувания до Южна Корея, освен по наложителни причини, заради коронавируса, предаде "Ройтерс".

Всичките 16 души във Виетнам, заразили се с новия коронавирус, са излекувани, съобщи министерството на здравеопазването, допълвайки, че нови случаи не са регистрирани от 13 февруари, предаде "Ройтерс".

Последният пациент, за който има информация - 50-годишен мъж, заразил се от дъщеря си, която се върнала от китайския град Ухан - се е възстановил и е добре, посочи в изявление министерството. За момента не е известно кога този пациент ще бъде изписан от болницата.

Състоянието на останалите, включително тримесечно бебе, се подобрява, допълни министерството.

Първите случаи, за които Виетнам съобщи на 23 януари, бяха двама китайски граждани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!