Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Къдринка Къдринова получи високо испанско отличие

Журналистът международник Къдринка Къдринова получи високо испанско отличие. На церемония днес посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко й  връчи Офицерски кръст на Ордена за граждански заслуги.

Къдринова е основател и дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Автор е на стотици статии за испаноезичния свят.

"Винаги съм влагала сърцето си във всичко, което правя, особено в това, което съм писала за испаноезичния свят, който е много топъл, много близък до нас, българите. Дон Кихот, например, толкова добре се възприема и толкова е обичан в България. Фрази като "свободата, Санчо" ни зареждат, когато се докосваме до този прекрасен свят", каза Къдринова на церемонията в резиденцията на посланика на Кралство Испания.

Къдринка Къдринова е работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е заместник-главен редактор на списание „Тема” и редактор международни новини в програма „Хоризонт” на БНР.
В момента е отговорен редактор на сайта на СБЖ и коментатор на сайта "Барикада".

Къдринова е автор и на три книги. Носител е на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Има ордени "Дружба" от Куба и Виетнам.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна