Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров оцеля срещу Манарино

Григор Димитров ликува след последната точка.
Снимка: БТА

Седмият поставен Григор Димитров победи французина Адриан Манарино с 6:7(8), 6:2, 7:6(2) в осминафиналите на турнира по тенис в Акапулко, Мексико, който е от категория АТР 500. В третия сет българинът поведе с 4:1 гейма, но допусна обрат до 4:5 и дори на два пъти Манарино имаше точки за спечеване на срещата.

В крайна сметка мачът се реши след тайбрек, в който шампионът от 2014 г. Димитров триумфира със 7:2 точки в драматичния двубой, който продължи 2:45 часа. 28-годишният Григор има шест победи в първите си десет мача за 2020 г. и достигна до първия си четвъртфинал за сезона.

„Всичко, което трябваше да направя, бе да остана в мача и да се боря. Не знам защо трябва да го правя толкова трудно, но това е. Атмосферата тук отново беше невероятна. Просто ще оценя този момент“, каза българинът след двубоя.

Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста и 50 375 долара. В следващия кръг той ще срещне поставения под №3 в схемата Стан Вавринка (Швейцария), който отстрани квалификанта Педро Мартинес (Испания) с 6:4, 6:4 за 90 минути.

34-годишният Вавринка е номер 16 в световната ранглиста и има спечелени 16 титли в кариерата си. Швейцарецът има 7 победи в 11 мача срещу Димитров и е спечелил последните пет срещи между двамата в последните две години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна