Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама прокурори от ВКП са имали срещи в ОАЕ във връзка с молбата за екстрадиция на Васил Божков

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са имали срещи с представители на прокуратурата в Обединените арабски емирства във връзка с молбата за екстрадиция на Васил Божков и неговия съдружник Георги Попов, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Той отказа подробности за водените разговори и коментира, че решаването на казуса е изцяло в ръцете на местните власти.

Междувременно стана ясно, че при поредния си разпит основният свидетел по делото срещу Васил Божков - бившият му съдружник Цветомир Найденов, е говорил основно за ролята на жената на бизнесмена Елена Динева в престъпна група на Васил Божков. 

Показанията на Найденов бяха цитирани от прокурора по делото Тихомир Стоев в Апелативния специализиран съд, който решава дали Динева да остане на свобода.

Пред журналистите Стоев коментира, че разследването срещу групата на Васил Божков се разраства:

"Привличат се обвиняеми. Постоянно се събират нови доказателства. Буквално от тази сутрин ви представям ново доказателство. Това е динамичен процес и се работи по всички линии и всички версии. Ако някой не си е свършил работата и съответно Прокуратурата събере доказателства, естествено, че ще бъдат предприети и мерки. Той и главният прокурор каза, че няма недосегаеми в тази държава. Всички ще си получат това, което заслужават".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна