Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артета се гордее с футболистите на Арсенал въпреки отпадането

Ел Араби току-що е попарил Арсенал с победния си гол за Олимпиакос.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да обвинява играчите си за отпадането от Лига Европа. "Артилеристите" отпаднаха след загуба с 1:2 във втория мач в Лондон, като гърците продължават напред с гол повече на чужд терен.

Сисе откри за гостите в 53-ата минута и прати мача в продължение. В него Обамеянг изравни в 113-ата минута и така Арсенал се класираше за осминафиналите.В последната минута 33-годишният Юсеф ел Араби беше оставен непокрит след центриране от дясно и се разписа за Олимпиакос.

"Боли много от тази загуба. Огромно разочарование, но в същото време се гордея с играчите. Поздравявам момчетата за начина, по който играха, но отпадането е болезнено", коментира Артета.

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун критикува отбора 
за непрофесионално поведение на реванша.

"Толкова много разочарование в представянето на Арсенал в този мач. Толкова много непрофесионални отигравания от играчите. Толкова слаб мач за Арсенал. За първи път имах чувството, че играчите не изпълняват указанията на мениджъра, а мениджърът не знаеш какви промени да направи. Ако погледнем представянето на играчите поотделно, всеки от тях можеше да се представи по-добре", коментира Киоун пред ВТ Sport.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна