Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Работим тихо и разумно, няма мигранти

| обновено на 03.03.20 в 17:11
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на ГКПП „Капитан Петко Войвода“
Снимка: БГНЕС

България за разлика от други държави, води мъдра и разумна външна политика и това е причината по границата ни с Турция да няма мигрантски натиск.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посрещна председателите на ЕК Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел, за да им покаже как се охранява българо-турската граница:

“Ако не се води мъдра политика, става като на гръцко-турската граница. Ние винаги сме водили мъдра, разумна политика. И, виждате, сме си подсилили всички КПП-та, границите, оградите, загражденията, командировани допълнителни служители. Просто ние работим тихо, дисциплинирано, разумно. Не работим срещу нашите съседи, които и да са те“.

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на ГКПП „Капитан Петко Войвода“

Премиерът и европейските лидери пристигнаха на летище София около 17 часа, за да обсъдят актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск и събитията в Сирия. Борисов ги информира за срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, провела се вчера в Анкара.

Министър-председателят запозна Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел с въведените от години мерки, които България изпълнява, гарантиращи сигурност за целия ЕС. Лидерите дискутираха и необходимите действия, които да успокоят ситуацията в региона и да допринесат за сигурността и стабилността.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени