Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на виртуозния млад пианист Ивайло Василев в Москва

12-годишният български музикант очарова руската публика

Ивайло Василев
Снимка: Българския културен институт-Москва

В навечерието на Националния празник на България – 3 март Ивайло Василев откри със самостоятелен концерт новия сезон на Българския културен институт в Москва. Това е първият рецитал на 12-годишния виртуозен музикант, който гостува по покана на Българското посолство в руската столица.

Драматургът Майя Праматарова разказа за събитията, свързани с отбелязването на 3 март в Москва, които завършиха с Минифестивала на документалния филм в кинозалата на Библиотеката за чуждестранна литература. Инициативата е част от Сезоните на Българския културен институт и Центъра за славянски култури.

Специално за прожекциите на филмите в Москва пристигат Татяна Пандурска, режисьор на филма „Непобеденият генерал. Владимир Вазов“. Документалният филм е повод да си припомним за героизма на победителя при езерото Дойран. Гост на фестивала е и режисьорът Илия Костов, който ще представи филма „Колелото Балкански“. Документалната лента разкрива занимателната история за цирковата фамилия Балкански, обиколила редица държави и пленила публиката с изключителното си майсторство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна