Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море излъга Царско село

Капитанът на Черно море Даниел Димов донесе победата срещу Царско село
Снимка: БГНЕС

Отборът на Черно море постигна минимална победа над състава на Царско село с 1:0 в първата среща от 24-ия кръг на първа професионална футболна лига. За гостите от София дебют направи привлеченият Леонардо Фиораванти.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, независимо че домакините успяха да вкарат гол. В началните минути гостите бяха по-активният тим и първи стигнаха до опасност пред вратата на Черно море. В 13-ата минута Мирослав Будинов засече топката с глава, но тя попадна в ръцете на вратаря на домакините Миодраг Митрович.

В 32-рата минута Черно море отбеляза гол. Съдията отсъди фаул почти фронтално срещу вратата на Царско село, но вместо да стреля директно Матиас Курьор центрира меко и Даниел Димов засече топката в обратната на вратаря на гостите Джони Пласид посока за 1:0.

Последваха силни минути за домакините. В 37-мата минута Мехди Букаси изведе Илиан Илиев-младши сам срещу вратаря на гостите, но Джони Пласид показа класа и спаси. В 43-тата минута Васил Панайотов намери в наказателното поле на Царско село Матиас Курьор, който успя да преодолее защитник на гостите и стреля, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

В 62-рата минута домакините можеха да отбележат нов гол. Родриго Енрике стреля опасно от пряк свободен удар отляво по атаката на Черно море, но топката попадна в ръцете на вратаря Джони Пласид. В 84-тата минута след грешка в защитата на домакините Андерсон Кордейро открадна топката, напредна и стреля, но вратарят Миодраг Митрович успя да спаси.

В 88-мата минута Черно море можеше да удвои преднината си. При контраатака Матиас Курьор бе изведен в отлична позиция, напредна и стреля, но топката премина встрани от вратата на гостите. В 90+3 минута Денислав Ангелов напредна сам и излезе срещу вратаря на гостите, но стражът на Царско село спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна