Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение пред Спешното в Асеновград след смъртта на дете

Множество роми са се събрали пред спешното отделение на болницата в Асеновград, недоволни след смъртта на 3 годишно дете. Те са негови роднини и търсят отговори за смъртта на момченцето, което преди време е било на лечение в болницата, заради проблем с белите дробове.

От полицията съобщават, че в 11.30 часа при тях е получен сигнал за починало момченце.

По първоначална информация родителите - 25 годишния баща и 23 годишната майка, местни жители са го закарали за преглед в градската  болница, но когато отишли в кабинета на Бърза помощ, медицинският екип е констатирал, че детето е вече мъртво.

Родителите имат още едно момченце на 6 години.

Детето е било мъртво, без сърдечна дейност, въпреки това лекарите са му направили необходимите реанимационни дейности, но вече е било късно, каза управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков.

Десетки роми окупираха спешното отделение на асеновградската болница, а заради напрегнатата ситуация бе извикана и полиция на място.

В началото на февруари момченцето е било настанено за лечение в детското отделение на болницата с белодробно заболяване. На 11 февруари родителите му самоволно са напуснали отделението, обясни д-р Червенков.

Очаква се да се изясни причината за смъртта след аутопсия в Съдебна медицина.

Случаят е докладван на Районната прокуратура в Асеновград, която ще изяснява обстоятелствата, при които детето е починало.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна