Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия отказа да приеме Сърбия в плейоф за Евро 2020

Снимка: UEFA

Норвежката футболна федерация (НФФ) заяви в петък, че не възнамерява да проведе домакинството на представителния тим над Сърбия в плейоф за Евро 2020, който бе насрочен за 26 март, поради епидемията от коронавирус.

Мачът първоначално трябваше да бъде изигран пред празни трибуни в Осло, но нова временна карантина ще забрани на норвежките футболисти да играят извън страната.

„Информирахме УЕФА, отнасяйки се към норвежките власти. Удължаване на временната карантина в четвъртък означава, че повечето от играчите в състава, ще бъдат поставени под самоизолация за 14 дни след пристигане в Норвегия, което няма да ги направи налични. Това, върху което Норвежката футболна федерация няма контрол относно това дали мачът на 26 март, плейоф за европейското първенство, ще бъде отменен или отложен. Ще знаем за това със сигурност след потвърждение от телефонна конференция в УЕФА“, сподели в свое изявление генералният секретар на НФФ Пал Бьоркетвед.

Европейската футболна централа ще проведе кризисна среща във вторник, където ще обсъди всички възможности за следващия период, включително и вероятно отлагане на Евро 2020, насрочено за периода 12 юни-12 юли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна