Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В селата във Великотърновско не може да се въведе изцяло дистанционно обучение

Училищата по селата в област Велико Търново нямат възможност да провеждат изцяло дистанционно обучение на учениците си. 

Проверка показва, че с електронен дневник напълно работят само 35 от общо 83 училища. 

По селата има проблем с дистанционното обучение на децата, коментира Шенай Нуриев, директор на основното училище в село Батак, община Павликени, където учат 75 деца:

„Имаме електронен дневник, имаме електронни учебници, но остреща няма никой. При тези ученици, които имат интернет, ще опитаме дистанционно обучение. Които нямат – ще осъществяваме връзката с образователния медиатор“.

Подобно е положението във всички села в региона, на които се оказва помощ от Регионалното управление на образованието, посочи неговият началник Розалия Личева и уточни, че за най-малките ученици ще бъде потърсено и съдействието на родителите чрез групите в социалните мрежи за комуникация между тях и учителите. В някои от населените места от понеделник се включват и образователните медиатори.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от