Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси даде свой хотел за здравен персонал, борещ се с коронавируса

Хотел "Милениум"
Снимка: Chelsea FC

Футболен клъб Челси предостави Milennium Hotel на своя стадион „Стамфорд Бридж“ за нуждите на Националните здравни служби (НХС) във Великобритания, за да се осигури настаняване на персонала в борбата с пандемията от коронавирус, съобщиха от пресслужбата на „сините“ от Лондон, цитирани от БГНЕС.

Собственикът на клуба Роман Абрамович ще покрие всички разходи по настаняването и лондонският тим е отдал всички стаи при нужда.

„Голяма част от медицинския щаб ще работи дълги смени и може да няма възможност да пътува до в къщи или да трябва да пътува дълго с градския транспорт. Местното настаняване помага за запазване здравето и безопасността на този важен персонал в този критичен момент. Персоналът на Националните здравни служби ще бъде този, който ще работи в болниците в северозападната част на Лондон“, се казва в изявлението на Челси.

Клубът допълни, че ще дадат хотела за период от два месеца и след това ще обмислят дали да не го увеличат предвид ситуацията с вируса. 

Висшата лига бе спряна до 4 април поради пандемията от коронавирус, която доведе до безпрецедентно отлагане или отменяне на събития в световния спорт. Глобално, Covid-19 е заразил повече от 198 300 души, а над 8400 от тях са починали. В Обединеното Кралство има 1950 регистрирани случая. От тях 71 са смъртни. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна