Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добро е състоянието на заразената с коронавирус от Карнобат

Контактните с жената са били основно медицински лица, има и случайни граждани

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Положителната проба за коронавирус е на жената от Карнобат, за която още вчера бе обявено, че е със съмнение за заболяването.  Това съобщи за БНР-Бургас кметът Георги Димитров. Жената е на 39 г., била е готвач в едно от заведенията в Банско и се е прибрала преди около седмица от курорта. 

Кметът посочи, че все още няма информация кои са 25-те души, с които тя е била контактна, тъй като до вчера той е имал информация за около 9-10. „Тя явно е била няколко дни в Карнобат и при анкетата е посочила и други контакти. Вчера, когато й е прилошало в болницата, там са й помогнали и случайни граждани. Вероятно и те са в този кръг“, обясни кметът. Той допълни, че предстои да бъдат установени и останалите хора, които са били контактни с жената, за да бъда поставени и те под карантина.

 За 10.00 ч. е насрочено заседанието на кризисния щаб в Карнобат, за да се предприемат още по-строги мерки. „Предполагам, че повечето от тези 25 души, които са били контактни, би трябвало да са от Карнобат. В Бургас тя е контактувала само с лекарите, които са я приели в инфекциозното отделение“, поясни Димитров. Той допълни, че към момента състоянието на жената е добро.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна