Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три досъдебни производства в Тетевен за нарушена карантина

Съдебната палата в Тетевен

Районната прокуратура в Тетевен е образувала три досъдебни производства срещу граждани за неспазване на задължителната карантина и нарушаване на мерките издадени против разпространението на коровавируса, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването.

Два от случаите са на лица, които самоволно са напуснали адресите си в Тетевен и село Рибарица, където пребивават и територията на  България с товарен автомобил.

Третото досъдебно производство е срещу лице, което при извършени проверки от органите на полицията не е открито на регистрирания адрес в Тетевен.

Апелативна прокуратура Велико Търново следи срочното приключване на образуваните досъдебни производства и обръща внимание на гражданите, че неспазване на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

От РЗИ Ловеч съобщиха, че на територията на Ловешка област под задължителна  домашна карантина са поставени още 19 лица, пристигнали от рискови страни, с което общият брой на хората под карантина в региона в момента е 113.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна