Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Андонова, „П.У.Л.С.“: При трудна адаптация потърсете професионална помощ

Снимка: Архив

Въпреки извънредната ситуация, която затруднява много дейности, неправителствени организации, които подкрепят хора в нужда, продължават да го правят като реоорганизират работата си.

Консултантите на Фондация „П.У.Л.С.“, която повече от 20 години помага на хора, преживели насилие, продължават да бъдат на разположение и в тези условия, обясни пред Радио София Юлия Андонова, координатор в организацията.

Телефонът продължава да бъде отворен денонощно за хора с нужда от подкрепа. Информацията се актуализира на съответния сайт и профила във фейсбук. Търсят се най-добрите решение в зависимост от отделните случаи.

В двата кризисни центъра на фондацията се прилагат още по-строги мерки за достъп. Въведени са мероприятия за дезинфекция.

„Продължаваме да помагаме според възможностите си и според условията“, подчерта Андонова.

По думите й много хора са в нова, стресова сиитуация, мислите и страховете са естествени, но колкото по-бързо и повече от нас осъзнаем сериозността на положението, толкова по-бързо ще излезем от него и ще се върнем към обичайния си начин на работа.

Изхождайки от опита си на консултант, Андонова препоръча всеки да намери и прави онова, което поддържа кондицията и вярата му.

Ако все пак не можем да се справим сами, можем да потърсим професионална помощ от специалисти на някоя от горещите линии на различните организации, чиято цел и мисия е да подкрепя за адаптация в трудни ситуации.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Юлия Андонова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна