Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат варианти за отлагане на олимпийските игри

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на олимпийските игри в Токио са започнали да разглеждат възможните варианти за отлагане на най-голямото спортно събитие в света за 2020 година заради пандемията от коронавирус.

Това съобщи Ройтерс, като се позова на два свои източника, запознати с разговорите. От правителството на Япония наскоро обявиха, че въобще не се обсъжда вариант за отлагане на Игрите, които трябва да бъдат открити на 24 юли.

"Изготвяме алтернативни планове – „B“,„C“ и „D“, като търсим различни възможности за отлагане във времето", споделя единият източник, който е близък до организационния комитет. Неназованият източник пояснява още, че се разглежда и вариант за провеждане на Игрите без зрители, но различните опции ще бъдат обстойно дискутирани от организационния комитет в края на март.

Другият анонимен източник, който също е близък до организационния комитет, пък разкрива, че сред обсъжданите възможности е отлагане на олимпийските игри с една или две години. Част от организаторите се надяват и на по-благоприятен сценарий, според който Игрите може да бъдат отложени с месец или 45 дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна