Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 нови случаи на Covid-19 в България, общо - 187

| обновено на 22.03.20 в 19:44
Проф. Венцислав Мутафчийски
Снимка: БГНЕС

Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби, заяви пред Нова телевизия началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другият е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж, съобщи ген. Мутафчийски.

На брифинга в 17 часа ген. Мутафчийски съобщи, че случаите са 185.

В София – 11 заразени с коронавирус - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория. В Карлово има 1 случай, в Бургас - 2 нови случая.

От днес Първа база на "Софиямед" и на "Токуда" възстановяват своята работа, стана ясно на брифинга.

“Ние още не сме тръгнали да се изкачваме - кога ще тръгнем, с каква скорост ще тръгнем - рано е да кажем. Ние сме в дъното на епидемията. Кога ще бъде пикът - най-вероятно ще е след 2-3 седмици, точно когато ще трябва да бъде отменено изявънредното положение. Дали то ще бъде отменено, това се решава в движение“, заяви още ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски посочи, че маските трябва да се носят от болните, за да не заразят другите, като не помагат на здравите. "Здравите хора, които носят маски, това само им носи фалшиво успокоение", допълни той.

Ограничаването на движението извън градовете Мутафчийски обясни с това, че в страната има гнезда на болестта, като не бива заразата да се разпилява по различните градове.

Сутринта щабът обяви, че досега общо са заразени 174 души.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна