Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн концерт за "Часа на Земята" 2020

Снимка: WWF

13-ото издание на глобалната инициатива за опазване на природата "Часа на Земята" за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, съобщиха от WWF България.

Организацията призовава хората на 28 март (събота) символично да изключат светлините между 20.30 и 21.30 часа. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом - Земята, посочват от WWF България.

"Часът на Земята" 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Началото ще бъде поставено още в петък в 16.00 ч. с LIVE събитие на фейсбук страницата на WWF. Тогава водещите експерти на природозащитната организация в България ще разкажат какво се случва с планетата и как всеки от нас може да допринесе за една положителна промяна. 

В събота в 11.00 часа виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни "Приказен концерт за Земята". С помощта на музиката тя ще разкаже на децата различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя. 

Кулминацията на "Часа на Земята", както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата, посочват от организацията.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF. Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени