Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив с молба: Останете вкъщи и проявете търпение!

Снимка: БГНЕС

В Пловдив увеличават броя на дежурните служители от "Общинска охрана" на Гребната база - едно от любимите места за разходка и спорт на жителите на града.  Причината за това решение са зачестилите опити за влизане в базата, въпреки забраната в национален мащаб за не се посещават паркове и места за отдих и разходки. 

Достъпът до базата беше забранен след влизане в сила в края на миналата седмица на заповедта на здравния министър за преустановяване на посещенията на  парковете, градските градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Заради многото опити  да се заобикаля тази забрана днес и утре още шестима  служители на „Общинска охрана“ ще дежурят на Гребната база.

"Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния кризисен щаб и  да проявят търпение", заяви директорът на Общинското предприятие Димитър Палашев като обърна внимание, че  трябва да се избягват и разходките по тепетата и парк „Лаута“.

Той не скри огорчението си от грубо и обидно отношение на граждани към служителите на общинското предприятие, каквото се наблюдава в последните дни и подчерта, че при необходимост  ще се търси и съдействие от полицията.

От Общината  отново призоваха пловдивчани да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени