Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия регистрира нови 889 починали от Covid-19 в рамките на деня

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианските здравни служители съобщиха в събота, че броят на смъртните случаи от Covid-19 е нараснал с 889 през последните 24 часа след като в рамките на петък достигна рекордните за страната и света 919.  По този начин броят на починалите в Италия вече надмина 10 000 (общо 10 023 в събота).

Общият брой потвърдени случаи на коронавирус нарасна от вчера насам с 5 974 до общо 92 472, след като в петък имаше подобно силно повишение с 5 959 на броя на заразените.

Италианската асоциация на лекарите заяви, че общо 51 лекари в Италия са починали досега поради пандемията на коронавирус.

Най-тежко засегнатият северен регион на Ломбардия също съобщава за поредно силно нарастване на смъртните случаи с 542, като от началото на заразата смъртността в региона достигна 5 944. Броят на заразените в региона се увеличи в събота с 2 117 до общо 39 415.

Италия, първата западна страна, която въведе строги ограничения за придвижване след избухването на вирусното огнище преди пет седмици, продължава да затяга тези мерки, като предни дни правителството забрани всички несъществени бизнес дейности до 3 април.

Според вестник Corriere della Sera правителството обмисля да удължи блокадата на цялата страна с още две седмици до 18 април, като същевременно разхлаби някои от мерките по отношение на индустриалната дейност.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!