Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 100 000 лева постъпиха в дарителската сметка на видинската болница

3
Снимка: Радио ВИДИН

95 556,44 лева са постъпили в дарителската сметка на видинската болница "Св. Петка" само за броени дни, след като по-рано през седмицата лечебното заведение отправи апел за дарения. Набраните средства ще бъдат използвани за обособяване на самостоятелно помещение за лечение на пациенти с COVID-19 и за закупуване на лични предпазни средства за персонала.

Най-голямото дарение е от Българската банка за развитие- 44 280 лева. 30 000 лева са постъпили от ЕлБи Булгарикум. С по 5 000 лева в помощ на борбата с коронавируса във Видин са се включили Адан-Н ЕООД и ЧСИ Виолета Томова. Видинските прокурори са събрали и дарили 2 240 лева, Лайънс клуб Видин- 2 000 лева, а Адвокатската колегия- 1 000. Постъпили са още десетки дарения от фирми и физически лица, обявиха от видинската болница.

Прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова публикува Благодарствен адрес, в който посочва, че всяка една стотинка от направенето дарение ще бъде изразходвана по предназначение , "за да може заедно да преодолеем пандемията и се справим с вируса".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени