Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 хил. лева са събрани осем дни след старта на кампанията „За героите в бяло"

Снимка: Сайт на БЛС

130 хиляди лева са набрани осем дни след старта на Националната кампания на Българския лекарски съюз (БЛС) „За героите в бяло" за осигуряване на предпазни средства и облекла за медиците, съобщават от лекарския съюз.

Освен средствата, в централата на БЛС са получени и материални дарения - маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба.

Пратките са изпратени до Регионалните лекарски колегии в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник.

Дарение в размер на 300 000 лева под формата на лични предпазни средства, експресни тестове и финансова подкрепа в борбата срещу коронавирусната инфекция в национален мащаб предостави Фондация „Лъчезар Цоцорков“ със съдействието на болница „Уни Хоспитал“ - Панагюрище и подкрепата на Българския лекарски съюз.

5 хиляди експресни теста се даряват на Министерството на здравеопазване и на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, а други 5 хиляди теста на болниците, които приемат най-голям брой пациенти с Covid-19 .




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна