Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора с допълнителни противоепидемични мерки

Забранява се разходката на домашни любимци в радиус над 250 метра от адреса на собственика.
Снимка: БГНЕС

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на Covid-19 в Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.

Временно се забранява разходката на домашни любимци в радиус над 250 метра от постоянния или настоящия адрес на собственика.

Преустановява се събирането на повече от двама пълнолетни, както и на групи от малолетни и непълнолетни с три или повече лица на открити обществени места.

Клиенти, които изчакват ред извън търговският обект трябва да бъдат на разстояние един от друг не по-малко от два метра.

За целта управителите на  търговските обекти е необходимо да обезпечат това като се запази организацията за ограничаване за намиращите се вътре в търговският обект.

Препис от заповедта е връчена на кметовете и кметските наместници на територията на община Стара Загора, зам.-кметовете, секретари на общината и директора на областната дирекция на МВР за изпълнение, както и на директорите на РЗИ-Стара Загора и на областния управител за сведение.

В област Стара Загора вчера беше въведен вечерен час. Със заповед на областния управител беше забранено излизането навън между 21 до 5 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна