Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски футболист избяга от Испания заради рождения ден на внучка на Елцин

Фьодор Смолов с екипа на Селта.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският футболист Фьодор Смолов наруши карантината в Испания и напусна страната, за да присъства на 18-ия рожден ден на приятелката си Мария Юмашева, която е внучка на бившия руски президент Борис Елцин, съобщава вестник "Марка", цитиран от БТА.

Смолов е играч на елитния испански клуб Селта (Виго), а в страната е въведено извънредно положение заради пандемията от коронавируса.

Изданието твърди, че 30-годишният Смолов най-вероятно ще получи наказание заради нарушаването на самоизолацията. Агенция ТАСС твърди, че той няколко пъти е искал разрешение да се завърна в родината си Русия, но винаги е получавал отказ. След поредният такъв той показал, че ще пътува при всяко положение, единственият въпрос е дали с разрешение или без. От клуба за момента нямат коментар по темата.

Играчът е отлетял за родината си с частен самолет, като е обещал да се завърне в най-скоро време, твърдят негови приятели. Той пристигна в отбора през зимата под наем от Локомотив (Москва).

Преди няколко дни друг играч на Селта (Виго) наруши карантината в Испания и се прибра в родината си Дания - това е нападателят Пионе Систо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени