Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак удължиха разследването за либийския танкер „Бадр“

Танкерът „Бадр” на пристанището в Бургас на 15 януари 2019 г.
Снимка: БГНЕС

За пети път се удължава срокът на разследването на случая с либийския танкер „Бадр“, който три пъти промени собствеността си и вече се казва „Мариам“. До 18 май е новият срок за приключване на досъдебното производство. Преди една година, заради казуса, либийската държава обвини България в пиратство.

Разследването има за цел за установи дали частният съдебен изпълнител Тотко Колев е превишил правата си при публичната продажба на либийския танкер „Бадр“, извършена през 2018 г. Корабът беше придобит от българско търговско дружество срещу договор за морска ипотека.

До момента няма повдигнати обвинения, а танкерът е задържан вече близо две години на бургаското пристанище заради неизрядни документи.

Междувременно наблюдаващият делото прокурор беше сменен в края на миналата година и случаят бе поет от окръжния прокурор Иван Иванов.

За една година танкерът още два пъти смени флага и собствеността си, последно той е прехвърлен на израелското дружество Livia marine services.

От окръжна прокуратура съобщиха, че информацията за промяната е постъпила своевременно от морската администрация в Бургас.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени