Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Ограниченията за парковете остават поне до края на празниците

Снимка: БГНЕС

Ограниченията за достъп до парковете и планините около София няма да бъдат променяни до края на Великденските празници. Обмисля се обаче достъпът да бъде облекчен за семейства с деца.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е обсъдила с премиера Бойко Борисов и с ръководството на Националния оперативен щаб въвеждането на облекчаване на част от мерките за достъп до парковете и до планините около София:

"До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но заедно с това ние мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване, на първо време, за семействата с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи - малките деца".

От днес започва дезинфекцията на ромските квартали, а от утре дезинфекцията на Градския транспорт.

"25 доброволци се включват в дезинфекцията на Градския транспорт"

"Включвам се, за да може повече хора да видят това нещо и да вземат и те участие заедно да минем по-бързо през тая ситуация", каза един от тях.

Над 3 000 души в София ежедневно получават храна. В разнасянето й помага дирекция "Аварийна дейност" към Столичната община. 

От утре инспекторите на Столичния инспекторат ще глобяват собственици на кучетата,  ако не се грижат за хигиената след тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени