Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорското с. Паничерево е под карантина за 14 дни

Снимка: БТА

Със заповед на здравния министър на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, се въвеждат строги противоепидемични мерки, считано от 00 часа на 15.04.2020 г за срок от 14 дни .

В населеното място до момента са установени 5 случая на заразени с коронавирус, а други 9 са под карантина. 

Забранява се  влизането и излизането от с. Паничерево  на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място

Лицата с постоянен или настоящ адрес в с. Паничерево,  които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 часа на 15.04.2020 г.

Изключение от забраната се допуска само по отношение на служители на регионалните здравни инспекции, служители на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ или други лечебни заведения, фармацевти и помощник-фармацевти.

Хората от селото не могат да напускат домовете си, освен за снабдяване с хранителни и лекарствени продукти, услуги на банки или при необходимост от медицинска помощ.

Тези, които се нуждаят от медицинска помощ се свързват по телефона с общопрактикуващия си лекар или ако нямат такъв с Регионална здравна инспекция- Стара Загора, от където ще получат указания според случая.

Междувременно полицията откри тази вечер шофьорът, който днес е откарал с такси заразения с Covid-10 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево, община Гурково. Това съобщиха за БТА от прокуратурата в Стара Загора.

Шофьорът беше издирван през целия ден, преди да бъде открит, като той се оказа жител на ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора. След неговото откриване той е поставен под 14-дневна карантина, тъй като за близо час е бил контактен със заразения с Covid-19 мъж. Издирват се и хората, с които шофьорът е бил днес в контакт.

Утре изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който днес избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията. Това потвърди пред БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председател на областния оперативен щаб.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна