Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора вълна на Covid-19 в Сингапур, над 940 заразени за денонощие

Служител на сигурността с дистанционно управление, носещ червена лента, проверява дали хората поддържат предписанията за спазване на дистанция, Сингапур, 18 април 2020 г.
Снимка: БТА

Сингапур съобщи за нови 942 случая на коронавирус - рекорден брой за денонощие. С това заразените в града-държава с 6-милионно население стават 5992-ма, съобщи БТА.

Този скок в броя на новозаразените за 24 часа е рекорден и за Югоизточна Азия, отбелязва Асошиейтед прес.

Случаите на коронавирус в Сингапур тази седмица се умножиха повече от два пъти главно заради чуждестранните работници, настанени в пренаселени общежития. Те представляват 60 на сто от заразените с Covid -19 в страната.

Премиерът Ли Сян Лун съобщи във Фейсбук, че повечето случаи на заразени работници мигранти са леки, тъй като те са млади хора.

Очаква се броят на заразените в общежитията да продължи да расте, но премиерът каза, че правителството осигурява все повече места за изолация и медицински грижи, за да се справи с товара.

В общежития в Сингапур живеят над 200 000 работници от Бангладеш, Индия и други азиатски страни. Често една стая делят до 20 души, които ползват общ санитарен възел.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна