Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава пропускането на автомобили към София

Около 5 км е опашката на АМ "Тракия", сериозен поток от Перник, на АМ "Хемус" е по-спокойно

| обновено на 21.04.20 в 09:14
Снимка: Николай Христов, БНР

До второ нареждане продължава пропускането на автомобили към София и в този час, след края на първия времеви прозорец за деня.

МВР прибегна до мярката, след като повечето прибиращи се днес декларират, че отиват на работа. Колоните от автомобили на отбивката на автомагистрала "Тракия" за Равно поле остават между 4 и 5 км.

Задръстването между Перник и София също е сериозно. Откъм АМ „Хемус“ трафикът не е така натоварен.

За втори ден колоните от автомобили на влизане в София остават изключително големи. Интензивно е движението и на излизане от града. 

За разлика от вчера се пропуска по-голямата част от автомобилите. На разклона за Равно поле се отбиват някои от автомобилите за допълнителни проверки.

Условието за влизане в града остава наличие на попълнена декларация и служебна бележка от работодател.

Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

"Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ - с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна