Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха договора на Георги Дерменджиев в националния отбор

БФС отложи извънредния конгрес и спря първенствата в Трета лига

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС



Договорът на националния селекционер на България Георги Дерменджиев беше удължен с нови шест месеца, до края на октомври 2020 година. Това бе решено на днешното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз.

В новия контракт има опция за удължаването му с още година и половина. Договорът на Дерменджиев изтичаше през тази седмица.

По инициатива на самия наставник заплатата му е била намалена с 30%. Мярката ще продължи до момента, в който могат да бъдат подновени занимания с отбора.

Извънредният конгрес на БФС за избиране на нов президент на централата, който бе насрочен за 7 юни, се отлага за неопределен период заради пандемията.

Друго решение на Изпълкома от днес е, че първенствата в третото ниво на българския клубен футбол са прекратени окончателно. Това значи, че временното класиране в Североизточчната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно.

Автоматично промоция за Втора лига получават Добруджа (Добрич), Янтра (Габрово) и ФК Созопол. Бараж за първото място ще се играе само в Югозападната Трета лига, където разликата в точките между Миньор (Перник) и Септември (Симитли) e малка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна