Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят джамиите у нас за Рамазана

Снимка: БГНЕС

Във връзка с предстоящите мюсюлмански религиозни празници Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение

Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

"По отношение на традициите в този месец - събирането на големи вечери, се препоръчва събирането да бъде само в най-тесен кръг. Раздаването на храни - или така наречения ифтар -  да бъдат пакетирани с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещи се. За което ние, разбира се, благодарим. 

Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии, за което ние ще призовем Външно министерство, както и Министерство на здравеопазването, да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания за този период. Турция се намира в изключително тежко състояние по отношение на заболяването".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени