Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Интер се скараха на Лукаку за твърденията, че целият отбор е бил заразен с коронавирус

Ромелу Лукаку
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На нападателя на Интер Ромелу Лукаку е била направена забележка от ръководството на клуба, след като вчера заяви пред белгийска медия, че според него почти целият състав на "нерадзурите" е изкарал новия коронавирус още през януари.

 Белгийският национал разкри, че след кратката зимна пауза, 23 от 25-те играчи на италианския гранд, включително и той, са се завърнали със симптоми на Covid-19.

От Интер са останали изненадани и разочаровани от думите на своя голмайстор и са му наложили глоба. От своя страна Лукаку се е извинил на клуба за твърдението си, с което ръководството на "нерадзурите" счита случаят за приключен.

"През декември имахме една седмица почивка и когато се завърнахме, мога да се закълна, че 23-ма от всички 25 играчи бяха болни. Не се шегувам. Играхме мач срещу Каляри на и след около 25 минути един от защитниците ни трябваше да напусне терена. Не можеше да продължи да играе и почти припадна", каза вчера Лукаку. Във въпросния двубой на 26 януари бранителят на "нерадзурите" Мартин Шкриниар бе принудително заменен още в 17-та минута.

"Всички кашляха и имаха температура. Когато загрявах, ми беше много по-горещо от обикновено. Не бях имал треска от години. След мача имахме планирана вечеря с гости, но аз им благодарих и направо си легнах. Така и не си направихме тестове за коронавирус, така че никога няма да знаем със сигурност", допълни нападателят. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна