Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дезинфекция на домове и улици в с. Три водици

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.
Снимка: Радио Пловдив

В село Три водици, община Стамболийски, където има три случая на заразени с коронавирус започва дезинфекциране по домовете и улиците, съобщи кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. 

С помощта на полицията ще се засили и контролът за носене на маски, ще се следи и да няма струпване на хора на едно място.

Ако броят на заразените  продължи да расте ще се обмислят и по-строги мерки като контролиран достъп за влизане и излизане от Три водици и  вечерен час, каза кметът Мараджиев.

Той подчерта, че всичко, което евентуално ще се предприеме ще бъде съгласувано с Националния оперативен щаб и с Областния кризисен щаб.

От събота в общината пръскането с дезинфектант на обществените места ще става с машина. Пазарът ще продължи да бъде затворен, но земеделските производители, регистрирани с постоянен или настоящ адрес, могат да продават продукцията си на тротоара пред домовете им, без да плащат тротоарно право.

За целта няма да се изисква разрешение от общината. Освен трите случая на Covid-19 в село Три водици, има и един в град Стамболийски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна