Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюно Льо Мер: Фирми, използващи данъчни убежища, няма да получат държавна помощ

Брюно льо Мер, френски финансов министър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският финансов министър Брюно льо Мор заяви в четвъртък, че компаниите, които са регистрирани в данъчни убежища, няма да имат право на държавната помощ, която се предоставя заради коронавирусната криза.

"Безспорно е, че ако дадено дружество има свое данъчно седалище или дъщерни дружества в данъчно убежище, то тази компания няма да може да се възползва от държавната помощ", заяви финансовият министър.

Льо Мер също така заяви по-рано днес, че френското правителство очаква всички търговци на дребно, с изключение на ресторанти и барове, които ще бъдат подчинени на специални правила, да отворят отново от 11-ти май, когато коронавирусните ограничения вероятно бъдат вдигани.

Според него въведеното извънредно положение и строгите мерки, за да се ограничи разпространението на Covid-19, се очаква да намалят брутния вътрешен продукт на Франция с 8 на сто.

Вчера френското Министерство на труда пък посочи, че над половината от работниците в частния сектор вече са попаднали в схемата за временна безработица, която беше въведена от правителството, за да се помогне на компаниите да понесат негативното въздействие на коронавирусната криза.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени