Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропускателен режим за детските консултации и имунизации в Дупница

Снимка: pixabay

Създава се пропусквателен режим в сградата на поликлиниката в Дупница за детските консултации и основните задължителни имунизации в дните вторник и четвъртък.

Това ще става  от 8 до 12.30 часа. - за да няма струпване на родители и пациенти, както вчера. Това бе решено на среща при кмета на общината инж. Методи Чимев.
За дните вторник и четвъртък следващата седмица ще бъде създадена организация за пропускане на входа само със записан час при детските лекари, които ще предоставят график.
В тези дни и часове общопрактикуващите лекари няма да обслужват пациенти и няма да се допускат външни хора, като могат да получават консултации по телефона.
Съгласуват се дните и часовете за дезинфекция, която се извършва в поликлиниката, без да се пречи на работата на лекарите.
Има предписание от РЗИ Кюстендил всички останали структури в сградата на поликлиниката да не извършват дейност в тези два дни и часове и да си коригират работното време.
Педиатърът д-р Красимир Панчев, председател на БЛС  за региона:
"Всеки педиатър, който изпълнява тази дейност, записва пациенти толкова, колкото може той да обслужи. Не забравяйте едно нещо - това нещо го правим, все пак не е малък и трудовият ми стаж, 25 години, правим го за първи път. Никога досега в епидемиологична обстановка не сме водили детски консултации и не сме правили ваксини".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна