Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраненият кмет на Стрелча Стойно Чачов е назначен за зам.-кмет

Кметът на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Профил на Стойно Чачов в социалните мрежи

Отстраненият кмет на Стрелча Стойно Чачов е назначен  за зам. кмет на общината.  

Кметските правомощия на Чачов бяха предсрочно прекратени от общинската избирателна комисия заради притежание на  фирма, която не е заличил в законния срок. Решението бе потвърдено от Върховния административен съд преди 10 дни. 

Назначаването на Чачов на позицията зам.-кмет е със заповед на временно изпълняващия кмет на Стрелча Неделка Фингарова, която преди това бе назначена на тази длъжност от самия Чачов.  

Днес в Стрелча беше сформиран инициативен комитет, който настоява областният управител на Пазарджик да преразгледа законността на скандалното назначение.  Подписката ще бъде адресирана и до главния прокурор Иван Гешев.

"Много голяма част от хората се чувстват не само обидени от това положение, но са и крайно настроени срещу заместник-кметицата, която го е назначила", каза Ангел Шопов от инициативния комитет.

Чачов е разследван от Комисията за конфликт на интереси заради подаване на декларации с невярно съдържание и от "Икономическа полиция" заради упражнена принуда срещу служители на общината. Самият Чачов отказа коментар


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна