Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокуратурата иззе апаратура по разследването срещу ЛиЛана и съдружници (снимки)

4
Снимка: Специализирана прокуратура

Апаратура и документи, свързани с разследването срещу певицата Лиляна Деянова, брат ѝ и неин съдружник за злоупотреба със средства по европейската програма „Иновации и конкурентоспособност“,  са били иззети след обиск в офис на търговско дружество в столичния „Студентски град“. От спецобвинението разпространиха и снимки с иззетите доказателства.

Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, брат ѝ Александър, който е популярният бийтбоксър SkilleR и съдружникът им Мартин Димитров бяха задържани при спецакция на 25 април.

Специализираният наказателен съд остави Деянова и Димитров за постоянно в ареста, а Александър Деянов беше освободен срещу парична гаранция от 100 000 лева. По мерките им за неотклонение се очаква окончателното решение на Апелативния спецсъд.

Куфар с апаратура е иззет при обиска снощи в Студентския град. Съдебно-техническа експертиза ще установява дали с него е можело да се извършва незаконно подслушване и проследяване.

От фирмения офис са иззети още магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, изброяват и ги илюстрират със снимки от спецобвинението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени