Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година приключва дистанционно, изпитите - в училищата

Снимка: БГНЕС

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

На срещата е прието в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

Това съобщават от Министерството на образованието, като допълват, че датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни.

Ще бъде взето предвид развитието на епидемичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

Образователната система има готовност за провеждане на изпитите в училищата  при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност, посочват от просветното министерство.

Постигнато е съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои тези данни да бъдат анализирани и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано, посочват от пресцентъра на МОН.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени