Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП отбелязва 1 май с кампанията „Работа и доходи“

| обновено на 01.05.20 в 12:17

Тази година БСП отбелязва по различен начин Първи май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник „Дума“ и левия печат.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че днешният първи май поставя на първо място общата кауза на социалистите - грижата за народа. БСП отбелязва тази година 1 май с интернет кампания "Работа и доходи".

С качване на своя снимка или снимка от предишно първомайско шествие и послание всеки може да изрази позиция в защита на сигурни доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките и трудовите права. Социалистите ще споделят лични истории, свързани с работата и доходите. Съпричастните към кампанията могат да сложат логото на проявата на личната си фейсбук страница. 

Лидерът  на БСП Корнелия Нинова поздрави всички социалисти като заявява, че денят първи май е празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Нинова обаче посочва, че  кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността. Тя добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия.

Кампанията „Работа и доходи“ ще се проведе в цялата страна съвместно с младежкото обединение на БСП. Тя ще протече в интернет и в социалните мрежи. В кампанията ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП и всеки, който счита, че първи май е ден за празник, но и ден за протест.

„Трудът е достойнство и трудът трябва да бъде наистина добре платен и като упражняваме труд да не получаваме мизерни доходи, а наистина трудът да ни се заплаща справедливо, както трябва да е. Това е, за което БСП се бори постоянно“, каза депутатът Христо Проданов за инициативата.

„През целият ден  в платформите на Фейсбук  ще има възможност да бъдат качвани клипове, първомайски тържества, такива от работната обстановка в заводи, в офиси, в предприятия, един вид, че този човек наистина участва в тази кампания целенасочено и изказва своята позиция, по това, че трябва да има достоен труд, достойни доходи, справедливост, социално и солидарно общество“, добави той.

Отбелязването на 1 май - Деня на труда и международната работническа солидарност тази година е под знака на пандемията Covid-19.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна