Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Мутафчийски за д-р Иванова от Сливен: Отиде си един достоен български лекар

| обновено на 02.05.20 в 21:57
Ген. проф. Венцислав Мутафчийски
Снимка: БГНЕС

Председателят на Националния оперативен щаб  (НОЩ) и началник на ВМА проф. д-р Венцислав Мутафчийски изрази съболезнованията си към близките на д-р Илияна Иванова - първият починал медик от Covid-19 в страната.

Това той направи през фейсбук страницата на Военномедицинска академия.

Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия, пише в посланието на проф. Мутафчийски. Председателят на щаба е отбелязал, че д-р Иванова е лекар, който до последно е изпълнявал своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но е загубила битката за собствения си живот.

Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен, отбелязва ген. Мутафчийски.

Лекарите от областната болница в Сливен почетоха с аплодисменти паметта на д-р Илияна Иванова, която стана първия български медик, починал от коронавирус.

Д-р Иванова работеше в Инфекциозното отделение на болницата в града и лекуваше пациенти с Covid-19.

Да запалим свещ на прозорците си, в памет на д-р Иванова, която загуби живота си докато се бореше да спаси нашите, пък бе призив към българите, отправен в социалната мрежа Фейсбук.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна